KVC Wilrijk - Sporting Tisselt

Wedstrijdverslag: VC Mortsel OG - KVC Wilrijk

Beste voetbalvrienden, voor onze 2de verplaatsing van het seizoen trokken we op zaterdagavond naar de buren van VC Mortsel.

In een evenwichtige partij waren de doelrijpe kansen eerder schaars!
Nochthans begonnen we niet slecht aan de wedstrijd, met al in de 6de min een hoekschop van Yarrith Wouters maar Tim Busschots brengt nog met een reflex redding op de kopbal van Nick Hertoghs.
Het is wachten tot op het half uur wanneer we nog eens een doelman aan het werk zien. Wesley Snoeys van Mortsel krijgt zomaar de bal in de voeten en haalt meteen uit vanop 30m. Cliff Mardulier kan de bal simpel in hoekschop duwen.
In de 36ste minuut volgt er gevaarlijke vrije trap van Christof Van Bouwel die in hoekschop wordt verwerkt. Deze corner wordt voorbij de tweede paal perfect door Bart Adriaenssens terug gekopt tot bij Ghislain Stoop maar zijn poging wordt nog op de lijn gekeerd.

De tweede helft is 5 minuten bezig en Christof Van Bouwel zet meteen Timo Huygens alleen schuin voor doel. Jammer genoeg is zijn schot niet hard genoeg en kan er nog een verdediger redding brengen.
60ste minuut en Wilrijk geeft veel te simpel een hoekschop weg ! Tot overmaat van ramp wordt deze door Brent Geudens aan de 2de paal binnen gekopt.
Wilrijk is niet aangeslagen en gaat dan ook meteen opzoek naar de gelijkmaker. Minuut 79 en Bart Adriaenssens speelt op links de ingevallen Seppe Van Den Broeck aan die meteen de doorgelopen Foeke Wauters vindt. Er volgt een harde voorzet naar Timo Huygens die perfect aan de eerste paal binnentikt!
85ste minuut en Mortsel is nog eens gevaarlijk met een schot van Jolan Truyzelaere maar ook nu staat Cliff Mardulier goed opgesteld en kan redding brengen.
We zijn in de laatste minuut van de officiele speeltijd en Mortsel krijgt nog een vrije trap die ze wederom van ver voor doel willen gooien. Timo die mee is komen verdedigen kan op de rand van de backlijn ontzetten richting middencirkel, hier kan Foeke na het twijfelen van de Mortsel verdediger de bal meenemen en de mee opgekomen Kristof Van Damme op rechts aanspelen. Deze behoudt het overzicht en speelt prachtig de doorgelopen Timo die 1 op 1 met de doelman niet twijfelt en de bal mooi binnenschuift.
1-2 met een omschakeling waar ze in Dortmund jaloers op zouden zijn!!

Een belangrijke overwinning om de 2 volgende wedstrijden met vertrouwen aan te vatten.