KVC Wilrijk - Sporting Tisselt

Wedstrijdverslag: KVC Wilrijk - FC Mariekerke

Voor onze 2de thuiswedstrijd kregen we het bezoek van FC Scheldezonen Mariekerke-Branst (kortweg Mariekerke), toch één van de titelkandidaten.

Toch is het eerste gevaar, na 12 min. voor de thuisploeg. Het is Timo Huygens die knap tussendoor steekt tot bij Yannick Anthone, die schuin voor de doelman komt maar hem niet kan passeren.
Na 20 min komt Mariekerke 0-1 voor. Bij een dubbele corner kan Van Damme de eerste nog net terug in hoekschop verwerken maar bij de 2de is het raak. Gilles Sallaets zijn hoekschop wordt terug in zijn voeten ontzet en brengt de bal mooi voor waar Karel Mertens de bal te simpel mag binnentikken.
34ste minuut is het weer Mariekerke dat komt dreigen met een gevaarlijke indraaiende hoekschop. Gelukkig kan deze nog in extremis worden overgekopt!
Zo gaan we na een eerste helft met veel middenveldspel en weinig uitgespeelde kansen rusten met een 0-1 achterstand.
Ook op de eerste kans in de tweede helft is het even wachten. We zitten ondertussen in minuut 65 wanneer Sallaets goed wegdraait aan de backlijn en met links hard uithaalt op de vuisten van Cliff Mardulier.
In de 75ste minuut is er op rechts een snelle omschakeling via Mdaouchi, die de achterlijn haalt en de bal knap achteruit legt tot bij Francis De Lamper maar zijn schot in de korte hoek wordt gepakt door Cliff.
81ste minuut en Wilrijk is nog eens gevaarlijk. Timo die links de bal terug legt op Christof Van Bouwel en deze meteen hard voorbrengt richting de eerste paal waar Yannick net te laat komt om af te werken.
Het laatste wapenfeit van de wedstrijd is een lange cross-bal van Christof tot bij de ingevallen Jeff Guns, maar Jeff is net iets te onstuimig en schiet hard over.

Ondanks dat we meer balbezit hadden, een niet onterechte nederlaag tegen een matuurder Mariekerke!!