RVC Hoboken - KVC Wilrijk

Wedstrijdverslag: RVC Hoboken - KVC Wilrijk

Op speeldag 5 staat er een verplaatsing naar de buren van Hoboken op het programma.
Toch één van de favorieten in onze reeks!

De troepen van Sven Vercammen zijn niet onder de indruk en starten meteen sterk, Christof Van Bouwel die Timo Huygens alleen voor de doelman zet maar deze aarzelt net iets te lang en besluit op Gilles Van Houtven.
In minuut 26 komt Hoboken een eerste keer opzetten, Hamed Diaby mag op links vrij simpel 2 man uitspelen om vervolgens de bal tot bij Michael Verlinden te brengen. Hij houdt het overzicht en legt af voor Ashley Verdyck. Gelukkig besluit deze hard en hoog over.
Op het half uur is er een inworp van Gil Van Look tot bij Timo die hard voorbrengt. Via een deviatie van Diaby komt de bal bij Yarrith Wouters die niet twijfelt en de 0-1 op het scorebord zet.
Net voor rust en KVC Wilrijk profiteert van het balverlies bij de thuisploeg. Bart Adriaenssens kan Jarne Wouters bedienen op het middenveld. Jarne mag vrij oprukken en uithalen vanop 25m, Van Houtven heeft geen verhaal tegen deze "zwabberbal" en de 0-2 hangt tegen de touwen.
In de extra tijd van de 1ste helft kan Hoboken vanop rechts de bal nog eens voorzetten richting de 2de zone waar Van Damme zich laat verrassen en een lichte trekfout maakt. Penalty en rood is toch wel een zwaar verdict!
Diaby faalt niet en de 1-2 ruststand staat op het bord.

Ondanks de numerieke minderheid houden de spelers van Wilrijk zich goed staande en is het tot in minuut 60 wachten voor de thuisploeg nog eens gevaarlijk is. Verlinden wordt alleen voor Cliff gezet maar besluit gelukkig op de paal.
Doordat Hoboken meer energie steekt in de scheidsrechter komt het zelf niet meer tot voetballen en krijgt het ook nog eens het deksel op de neus in minuut 83.
Via een ingestudeerde vrije trap van Van Bouwel komt de bal bij Bart terecht die in één tijd met het hoofd teruglegt tot bij Timo die de 1-3 eindstand binnenkopt !

Een verdiende overwinning en dikke pluim aan de groep die is blijven vechten tot het laatste fluitsignaal.

(ondertussen is er beslist om de competitie stil te leggen) BE SAFE, STAY SAFE !!!