Wij zijn Wilrijk! En dan?

 

Koninklijke Voetbal Club Wilrijk, dat is de naam van de gloednieuwe voetbalclub voor gans Wilrijk. Een voetbalclub die de ‘Wil’ heeft om er echt iets van te maken in een district ‘rijk’ aan voetbaltalent dat op zoek is naar een voetbalthuis. En anno 2020 komt het voetbal écht thuis. 2020 is een sociaalmaatschappelijk zwaar jaar dat wel een positieve boodschap kan gebruiken en dat is waar dit project ook voor staat. Dit is een nieuw, enthousiast en sterk voetbalverhaal voor gans Wilrijk. Een verhaal dat mensen bindt en verbindt, door gans voetbalminnend Wilrijk gedragen: door 45.000 mensen Wilrijkenaars, door de politiek, door jullie, de mensen, de voetballertjes, de middenstand, de bedrijven, het bestuur.

Heeft het zin om naar het verleden te kijken, laat staan het te benoemen? Neen, niet echt. Dragen we de lessen uit het verleden mee? Ja, uiteraard, maar dan op een positieve manier. Daarom dat we dit project ook lanceren: Koninklijke Voetbal Club Wilrijk. Kortweg KVCW. Maar die letters staan voor zoveel meer: de K van Koninklijke Klasse, van Korrekt zijn naar mensen, medewerkers en spelers groot en klein. De V van Vooruitgang, Voetbal en Vrienden. De C van Club, Coöperatief en zo je wil Cult. Cult hoor ik u vragen? Jawel, kijk maar naar ons nieuwe logo en besef vooral ook wie en wat wij en jullie zijn: Wij zijn Wilrijk, en dan?

Maar wie zijn die wij vandaag, vraagt u zich af? Wij zijn de enige voetbalclub die Wilrijk nog rijk was of beter gezegd ‘is’. Intensieve én zeer positieve gesprekken de afgelopen weken hebben duidelijk gemaakt dat Wilrijk effectief een Wij-district is. En daarom kunnen wij dan ook trots aankondigen dat de Koninklijke Voetbal Club Wilrijk zal staan voor gans Wilrijk als hét nieuwe voetbalproject waar alle Wilrijkenaars thuis zijn. KVC Wilrijk treedt zo volgend seizoen aan in de 2de provinciale afdeling Antwerpen. Met een duidelijke missie en een duidelijk visie:

Wij willen er in de eerste plaats zijn voor alle lokale voetbaltalent, en hopen zo in de eerste plaats alle jeugd te verwelkomen. Wij herhalen graag die eerste en grootste ambitie opdat dit zeer duidelijk is voor iedereen: de opleiding van onze jeugd staat centraal.

Wij zullen het Wilrijkse blazoen verdedigen in de historisch vastgelegde kleuren azuurblauw en goud, wat zich vertaalt in een nieuw logo.

Wij hebben – uiteraard – ook sportieve ambities: wij zullen er alles aan doen om zo snel mogelijk naar eerste provinciale te promoveren.

Want Wij zijn Wilrijk. En om het met de historische woorden van wijlen Frans president François Mitterand te zeggen “Et alors?” Of anders gezegd: Wij zijn Wilrijk, en dan? En dan!