KVC Wilrijk ouderraad


Visie en missie
Vanaf het jaar 2021-2022 start de nieuwe ouderraad van KVC, een extra partner binnen de cluborganisatie. De ouderraad wil de sfeer en gezelligheid bij de ouders bevorderen. De ouderraad is er van overtuigd dat ouderbetrokkenheid een belangrijk onderdeel uitmaakt in de motivatie en inzet van jeugdspelers.
De ouderraad vormt de brug tussen de ouders en het bestuur van de club. Enerzijds is zij de spreekbuis vanuit de ouders richting bestuur/trainers. De ouderraad creëert ruimte om ideeën en suggesties aan te dragen. Anderzijds is zij een aanspreekpunt voor het bestuur richting ouders.


Hoe werkt de ouderraad?
De ouderraad bestaat uit actieve ouders die regelmatig (+/- 4 keer per jaar) samenkomen. De ouderraad is onafhankelijk maar indien noodzakelijk kan er iemand van het clubbestuur gevraagd worden om een vergadering bij te wonen. Op deze manier wordt de informatiedoorstroming gegarandeerd. De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor alle ouders en elke ouder kan agendapunten aandragen.


Wat doet de ouderraad?

  • informatiedoorstroming van ouders richting bestuur/club en omgekeerd
  • aanspreekpunt bij eventuele problemen. De ouderraad komt niet tussen in sportieve zaken. Heb je als ouder een probleem met de visie van de trainer van je kind, probeer dit dan eerst zelf met de trainer te bespreken (zie reglement club). Heb je andere (sociale) kwesties ivm de trainer of de ploeg van je kind, horen we ze wel graag in de ouderraad.
  • ondersteuning van activiteiten van de club. Dit kan door zelf actief mee te helpen, maar ook door ouders van de jeugdploeg van je kind te motiveren.


Communicatie:
Voor de ouderraad is een open communicatie erg belangrijk. Heeft u vragen, tips of opmerkingen, mail dan gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem contact op met Wouter Van Buggenhout (0486 130 853) of Jan Franssen (0496 700 640)


Doelen voor 2021-2022

  • KVC Wilrijk is een nieuwe club. Niet alle ouders kennen elkaar. In het voorbije corona-jaar was ook niet eenvoudig om elkaar te ontmoeten. Dit jaar is gezelligheid en ontmoeting onze topprioriteit!
  • Heb je als ouder een algemene vraag naar het clubbestuur en weet niet hoe dit aan te brengen? Via de ouderraad bundelen we de vragen: 4x per jaar zit een afgevaardiging van de ouderraad samen met clubbestuur
  • Ontmoetingsactiviteiten voor de ouders: fuif, nieuwjaarsreceptie en een derde activiteit
  • Hulp aan clubinitiatieven voor de jeugd: mogelijke ideeën zijn: Jeugdtornooi 21-22 augustus, 100jaar voetbal in Wilrijk, slotevenement voor de jeugd


Doe mee!
Heb je interesse, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zet je schouders mee onder de ouderraad van KVC en bouw mee aan een de club met een hart voor haar jeugd!