Woord van de jeugdvoorzitter

Voetbal is een feest…en waar is dat feestje…hier in Wilrijk!

Het maakt niet uit of je het talent van Messi, Ronaldo, of Hazard hebt of niet
JIJ …als jeugdspeler schrijft je eigen succesverhaal in ons WIJ-verhaal.
Een nieuw voetbalverhaal waar de jeugd centraal staat, een duurzaam project met een sociaal engagement.

Voetbal is emoties…en je mag ze tonen, maar leer ook hiermee om te gaan…vreugde en verdriet zullen je levenspad ook elders kruisen; vermijd haat en geweld in woord en daad, en toon respect voor diegene die je ontmoet.

Voetbal is geen exacte wetenschap…en gelukkig maar! Geloof in eigen kunnen kan wonderen doen en met doorzettingsvermogen bereik je soms meer dan je zelf voor mogelijk had gehouden.

Voetbal is vriendschap, …. en niet alleen vrienden op je Facebook profiel of PlayStation, maar echte vrienden voor het leven die je later als de peter van hun kind nemen, echte vrienden die je als getuige op hun trouw nemen, echte vrienden die je uit de nood helpen,…

Voetbal is sociaal zijn…waar je leert de diversiteiten van cultuur, taal, geloof, en andere waarden te appreciëren en te respecteren
Maar voetbal is vooral een spel…met als voornaamste doel een leuke tijd samen te brengen. Iedereen die aan een spel meedoet wint ook graag, maar verliezen is niet erg…aanvaard en leer uit je verlies, blijf nederig bij een overwinning.

Beste speler van KVC Wilrijk, ik hoop dat jij, wanneer ik je binnen een paar jaar terugzie, dit over je tijd bij de jeugd van onze club zal zeggen.
Dan zal ik weten dat de inzet van al onze vrijwilligers om jou een goede en leuke jeugdopleiding te geven, geslaagd is.

Veel succes met het schrijven van JOUW succesverhaal.