Sociale cel

Het invoeren van een sociale cel in het jeugdvoetbalgebeuren is een zeldzaamheid in het voetballand. Door de oprichting van een specifieke sociale structuur illustreert KVC Wilrijk zijn heel nauwe betrokkenheid met zijn trainers, spelers, ouders en bestuursleden.

Voetballen bij KVC Wilrijk is geen doel op zich. De jeugdwerking van KVC Wilrijk ziet voetbal ook als een fantastisch middel om jongeren o.a. sociale vaardigheden aan te leren. Samen met de ouders zijn onze trainers, afgevaardigden en begeleiders eveneens verantwoordelijk voor de opvoeding van onze spelers. We denken dat niemand ons zal tegenspreken wanneer we zeggen dat 'opvoeding' een boeiende, leerrijke, uitdagende, maar ook moeilijke en vermoeiende taak is'.

Daarom vindt KVC Wilrijk het heel belangrijk dat mensen die betrokken zijn met onze club hiervoor de handen in elkaar slaan. Binnen onze sociale cel hebben we bijvoorbeeld aandacht voor het zich goed voelen van de jongeren binnen hun team, voor de onderlinge communicatie en samenwerking tussen trainer en speler. Naast het zich goed voelen op en naast het veld, is er expliciete aandacht voor het naleven van afspraken en reglementen, leren we kinderen verantwoordelijkheid opnemen, ...

Voor jeugdvoetbaltrainers en begeleiders is dit alles geen te onderschatten taak. De ondersteuning van onze sociale cel creëert daarom extra mogelijkheden en zorgt voor een sportief klimaat waarin kinderen en jongeren zich als mens optimaal kunnen ontwikkelen.

De sociale cel richt zich niet enkel naar de jeugdvoetbaltrainers. Ouders en spelers kunnen er met al hun vragen terecht:

  • je voelt je niet meer goed binnen het team
  • ouders zien dat hun zoon/dochter niet meer graag gaat voetballen
  • je wordt gepest binnen de club
  • je hebt problemen met de didactische en persoonlijke aanpak van de trainer(s) en begeleiders
  • je voelt je niet goed in je vel, je hebt het gevoel er niet meer bij te horen
  • de motivatie van je zoon/dochter staat op een laag pitje
  • er is sprake van psychische klachten (hoofd- en buikpijn) wanneer uw zoon / dochter naar de club moet
  • grensoverschrijdend gedrag
  • ………

Ouders of spelers die hieromtrent vragen hebben of een concrete situatie willen aankaarten, kunnen contact opnemen met onze verantwoordelijke van de sociale cel (Mohamed Borahsasar – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Iedere melding wordt met respect en vertrouwen behandeld.